De Weerter Stadsbrouwerij

De huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij is De Brouwschuur, maar dit is slechts een van de facetten van deze brouwerij.

Brouwers kunnen hun bieren zelf brouwen bij de Weerter Stadsbrouwerij. Dat is uniek in Nederland. Her en der kunnen brouwers hun recepten laten maken. Ook meewerken behoort tot de mogelijkheden. Maar echt zelf de brouwer zijn en de volledige verantwoordelijkheid dragen over het eindproduct, dat kan alleen in de Weerter Stadsbrouwerij.

Dit alles gebeurt onder toeziend oog van een brouwer van de Weerter Stadsbrouwerij volgens vaste richtlijnen voor schoonmaak en gebruik van apparatuur.

Bekijk de mogelijkheden en stuur ons een bericht.

De mogelijkheden

Optie 1 – Wij maken een recept voor u en brouwen dit

U zoekt een uniek bier, geheel voor uzelf en enkel te verkrijgen waar u het kiest.

Optie 2 – Je brouwt zelf, onder begeleiding, op onze installatie

U bent ervaren brouwer en wilt uw eigen recepten op grotere schaal zelf maken.

Optie 3 – Je zet je eigen ketel(-s) bij ons neer

U bent ervaren brouwer en wilt geregeld uw eigen recepten zelf maken en tevens verzekerd zijn van capaciteit.

Optie 4 – U laat ons uw recept brouwen

U heeft uw eigen recept en geen tijd om te besteden, dan rest enkel de laatste optie.

Specificaties van onze installatie

  • Brouwers kunnen hun bieren brouwen bij de Weerter Stadsbrouwerij. Dat is uniek in Nederland. Dit onder begeleiding en naar mate de kennis en kunde vordert steeds meer zelfstandig.
  • Wij hebben een 10 Hl brouwinstallatie met een drie ketelsysteem (maisch/kookketel, klaringskuip, heet water/ whirlpool
  • We hebben een heetwater tank, waardoor wij meerdere keren op één dag kunnen brouwen.
  • Wij vergisten op 500l, 1000l en 2000l (netto volume).
  • De installatie wordt met stoom verwarmd.
  • Onze bottellijn is van Martin Robotics, een tegendrukvuller die veel flesformaten (Longneck 33cl, Vichy 33cl) aankan en tot 1400 flessen per uur kan draaien.
  • Wij bottelen ook in fust (Vlakschuif A, sankey en keykeg koppelingen aanwezig).
  • Wij bottelen geforceerd gecarboniseerd en met hergisting op fles.
  • Onze vergistingsketels zijn geïsoleerd en worden met glycol gekoeld. Ze kunnen 3 bar druk aan.
  • Ons etiketteerapparaat belijmt zelf de papieren etiketten.
  • We hebben een GEA separator voor klaring en hop separatie.
  • We beschikken over steriele filtering
  • We kunnen inhouse Realtime PCR onderzoek doen naar gisten en bierbedervende bacteriën

Wil je bij ons brouwen?

Heb je interesse om bij ons te brouwen? Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op. Stuur een e-mail naar: info@debrouwschuur.nl

Een impressie van de installatie